Activiteiten

Dagbesteding, Dagstructuur, Begeleidingsgesprekken, Vrije tijd besteding

 

Dag-invulling...

Naar school, een baantje, stage, werken op de zorgboerderij, of lekker in het arbeidscentrum. Het is belangrijk om een daginvulling te hebben.
Ook is het zo, dat je nuttig maken goed is voor je zelfvertrouwen. En dat is de bedoeling!

 

Dag-structuur...

aan het werk

Na het ontbijt gaat iedereen naar zijn of haar dagbesteding. Rond 17.00 uur gaan we eten. Meestal is een van de bewoners al begonnen met eten koken, want de bewoners houden van een lekkere lange avond. Na het eten worden de algemene taken onder begeleiding gedaan en daarna is het koffie-uurtje en drinken we samen koffie of thee. Daarna heb je alle tijd voor jezelf. Om 22.00 uur moet het wat rustiger in huis zijn en gaat iedereen naar zijn eigen kamer. Als je wilt kun je daar nog even lekker lezen of tv kijken. In het weekend is dat pas om 23.00 uur.

Regels? Nee, wij noemen het afspraken! We overleggen dat samen. Heb jij nog een idee? Vertel het in de groepsvergadering, dan kunnen we er wat mee!

 

 

 

Begeleidingsgesprekken

Er is geen vaste dag of tijd voor een mentorgesprek. BegeleidingsgesprekkenWel is altijd tijd om even te kletsen. Meestal na het koffie-uurtje, en dan lekker tijdens een kop koffie of thee. We praten dan over leuke dingen die je hebt meegemaakt maar ook lastigere dingen. Bijvoorbeeld bankzaken, omgang met je vriend of vriendin. Of over dingen die je wilt gaan doen. Bijvoorbeeld een uitstapje naar de bioscoop met je vriend/vriendin. Zo kunnen wij je weer op weg helpen!
Heb je een probleem waarvan je denkt dat daar wat meer tijd voor nodig is, dan maken we even een afspraak, dan hebben we alle tijd om je op weg te helpen.

naar schooltuinierenoogsten

vrije tijdNatuurlijk kan de boog niet altijd gespannen staan. Op de volgende pagina kun je lezen wat je zoal in je vrije tijd kunt gaan doen